Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici -> La Ciutat -> Platges i zones de bany

El Carnatge

És un espai natural costaner situat al centre de la badia de Palma, entre les barriades del Coll den Rabassa i Can Pastilla, just al costat de l'aeroport de Son San Joan, a uns 5km del centre de Palma. Compta amb petites cales arenoses i accessos rocosos a la mar, a més d'un passeig costaner amb accés per a ciclistes i vianants.

Hi destaca cala Pudent, un espai litoral d'interès geològic en què s'hi depositen restes de Posidonia oceanica.

Hi destaquen elements patrimonials culturals com Les Cases del Carnatge o La Caserna; elements patrimonials de defensa com les bases dels canons, les trinxeres i els túnels; les pedreres de marès (marines o practicables); elements patrimonials naturals com els nivells geològics detectables al Carnatge, la geologia de Cala Pudent o el jaciment fòssil de Myotragus balearicus.

En quant a la flora, a la zona marítima s'hi poden observar praderas de Posidonia oceanica. A la zona terrestre cal destacar la presencia de Cistus clusiisubsp. multiflorus, Helianthemus origanifolium subsp. serrae y Salsola vermiculada; totes elles es troben a Es Carnatge, un dels pocs llocs on encara són presents a Mallorca.

Entre les espècies faunístiques del medi marí en la zona des Carnatge destaquem les nacres, ofiures, holotúries i estrelles d'arena; les espècies endèmiques propies de màquies o dunes costaneres (Tentyria schaumi i Pimelia criba); i els aucells propis de medis marins com son les gavines (destacar la presencia de Larus audouinii), els virots (destacar Puffinus mauretanicus) i els corbs marins. Dins l'avifauna pròpia de zones interiors i ruderals hi trobarem fringíl·lids, passeriformes, puputs i la tortera turca, etc.

L'espai natural del Carnatge és una espai amb zones accessibles per a cans. Prestau especial atenció a la zonificació dels espais lliures per a cans del Carnatge i respectau les zones de regeneració dunar.

Davant el Carnatge, una mica cap a l'est, hi trobam l'Illot de la Galera, de 2500 m2, que també és una àrea natural d'essencial interès geològic i paleontològic.

No compta amb accessos per a persones amb mobilitat reduïda ni amb servei de vigilància propi, tot i que hi ha vigilància dinàmica del servei de salvament de platges

Noticies

26 de juliol de 2017 -  L'Ajuntament de Palma encarrega a EMAYA la neteja de la runa de l'entorn de Cala Pudent a Es Carnatge
21 de juliol de 2017 -  S'instal·len cartells explicatius dels valors naturals i tres aparcaments de bicicletes a Es Carnatge
6 de juny de 2017  -   Inauguració de l'exposició sobre Es Carnatge a Sa Petrolera
18 de maig de 2017 -  Es Carnatge tendrá una barrera vegetal que tapará el espacio reservado a AENA
14 de maig de 2017 -  Uns 40 voluntaris retiren més de 130 kg de residus avui de matí a Es Carnatge
31 de març de 2017 -  Instal·lat un cartell sobre les aus marines a es Carnatge
3 de febrer de 2017 - El Carnatge sobreviu a l'especulació
12 de novembre de 2016  -   Més de 60 voluntaris retiren 340 kg de residus del Carnatge avui matí
9 d'octubre de 2016 - Activitat d'observació ornitològica organitzada per l'Ajuntament de Palma i el GOB amb motiu de la celebració del Dia Mundial de les Aus a Es Carnatge
23 d'agost de 2016 - EMAYA retira més de 15 tones d'amiant d'Es Carnatge abocats des de fa uns 8 anys
19 de setembre de 2015 - Cort recuperarà es Carnatge

Adreça

Carrer  del Congre

Palma (Illes Balears)

 Vegeu Google Maps    Vegeu Guia de Palma

Descàrrega d'arxius

Data darrera modificació: 17 d'agost de 2017


© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226