Català | Español | English | Deutsch Buscar
Canal Palma YouTube Canal Ajuntament de Palma twitter Canal Ajuntament de Palma Facebook

Inici

Cort destina 4 milions d'euros al desenvolupament d'accions de Serveis Socials en matèria d'inserció i formació

20 de desembre de 2012

La Junta de Govern ha aprovat noves certificacions de les obres al Palau Municipal d'Esports, la rehabilitació del qual està al 75%

L'Ajuntament ha aprovat l'ampliació del parc fotovoltaic de Cabrera amb 127.000 euros abonats pel Govern central

Palma, 19 de desembre de 2012.- La Junta de Govern municipal, reunida avui en sessió ordinària, ha aprovat destinar 4 milions d'euros de l'Àrea de Serveis Socials a la convocatòria de subvencions adreçades a col·lectius en risc d'exclusió social per a l'any 2013 i a la signatura de convenis amb diferents entitats socials com Càritas, La Sapiència o Amadip-Esment. "Encara que ens trobam en una situació de dificultats pressupostàries, Serveis Socials sempre ha estat i continuarà sent una prioritat per a aquest equip de Govern" ha assenyalat el portaveu de l'equip de Govern municipal i tinent de batlia d'Economia, Hisenda i Innovació, Julio Martínez.

També s'han aprovat diferents convenis amb el Govern dels Illes Balears i el Consell de Mallorca per al desenvolupament d'accions formatives dins el marc del programa municipal Alter d'intervenció socioeducativa per a joves en risc d'exclusió social i escolar i per a donar cobertura als centres de dia municipals.

La Junta de Govern també ha acordat una modificació de la convocatòria pública de subvencions de l'Àrea de Serveis Socials, al mateix temps que s'ha aprovat tot un seguit d'inversions en matèria d'inserció laboral de persones amb discapacitat psíquica amb Amadip-Esment i Girasol. L'Ajuntament de Palma també ha aprovat el pagament de subvencions en matèria de cooperació amb el Tercer Món.

Son Moix.- D'altra banda, avui també s'ha signat tot un seguit de certificats de les obres corresponents a la reforma integral del Palau Municipal d'Esports, que es troben al 75% de la seva execució. "Les obres es desenvolupen a bon ritme i s'estan complint els terminis acordats amb els constructors. Estam satisfets amb els treballs que s'estan duent a terme en aquesta infraestructura emblemàtica i que en breu estarà operativa", ha dit Julio Martínez, que ha comentat que Cort ha regularitzat l'IVA de l'adjudicació d'aquesta obra, que passa del 18% al 21%. També en matèria esportiva la Junta de Govern ha aprovat l'adjudicació de les escoles esportives municipals de gimnàstica rítmica, gimnàstica artística, rugbi, patinatge i ioga. "Totes es licitaven amb un 15% de descompte, però s'han adjudicat amb rebaixes que en alguns casos han estat de fins a un 30%", ha precisat Martínez. Igualment, s'ha aprovat la convocatòria de subvencions de lliurament de béns i serveis per a promoció, organització, col·laboració i realització d'esdeveniments esportius per a 2013. Aquestes subvencions sumen un total de 82.000 euros per a la compra de trofeus i la cobertura de les despeses per la presència d'ambulàncies als escenaris d'aquests esdeveniments.

Pel que fa a l'Àrea de Funció Pública, la Junta de Govern d'avui ha aprovat la regularització de la relació de llocs de feina dels funcionaris i treballadors de l'Ajuntament de Palma orientada a la millora dels nivells d'eficàcia i eficiència a l'Administració.

La sessió d'aquest matí ha servit també per a aprovar la revisió de contractes dels serveis de neteja dels edificis municipals que s'haurien d'haver aprovat l'any 2011 com a conseqüència d'una sentència judicial que ha donat la raó a l'empresa que prestava aquest servei. En aquest sentit, Cort haurà d'abonar 250.000 euros a l'empresa.

Urbanisme.- En matèria d'Urbanisme, Cort ha desestimat la sol·licitud presentada per Asima de crear un viver d'emprenedors en uns terrenys a sòl rústic entre el centre penitenciari de Palma i la Fundació Illes Balears. Això feia necessari modificar el PGOU a l'objecte de convertir aquest sòl rústic a industrial. "La idea de destinar sòl industrial a la creació d'aquest viver d'emprenedors ens sembla bona i la comparteix aquest equip de Govern. Però entenem que a la nostra ciutat hi ha prou sòl industrial, per la qual cosa no veim la necessitat de modificar aquests terrenys que actualment són sòl rústic. Donam suport a Asima però no pel que fa a consum del territori ja que no està justificada la modificació del PGOU", ha dit Martínez.

El portaveu de l'equip de Govern ha afegit que Cort ha interposat un recurs de reposició contra una resolució del Jurat Provincial d'Expropiació que ha fixat un preu per a un immoble de l'Arenal de prop de 5,3 milions d'euros per a una infraestructura esportiva, "preu amb el qual no estarien d'acord els tècnics municipals".

Altres acords han consistit en el pagament de la factura dels estudis per al PERI del Jonquet i l'extinció del programa Voravies realitzat des de 2009 en col·laboració amb el Consell de Mallorca, sense que aquesta institució hagi expressat la seva voluntat de prorrogar el Conveni, la vigència del qual acaba aquest 31 de desembre. També s'ha aprovat iniciar un expedient per a ampliar la central fotovoltaica del Parc Nacional de Cabrera amb una inversió de 127.000 euros, finançada a través dels fons de compensació de l'Estat per a parcs nacionals, i s'ha desestimat suspendre les adjudicacions del Servei de Prevenció i Control de la Legionel·losi a les escoles públiques i del Servei de Dinamització de Joves Dinamo.

Data darrera modificació: 20 de desembre de 2012

Seu Electrònica
Certificat de residència per a viatges Portal de Transparència Sol·licitud Cita prèvia El Batle Serveis atenció violència de gènere Accessibilitat Oficines d'Atenció a la Ciutadania - 010 Projectes cofinançats per Fons Europeus Perfil del contractant Factura electrònica Targeta Ciutadana Queixes i suggeriments No disposam de la informació que cercau? Podeu exercir el vostre dret d'accés, fent una petició a l'Ajuntament perquè us la faci arribar. Aquest enllaç s'obrirà en una finestra nova Oferta pública de feina Tauler d'edictes i anuncis

© Ajuntament de Palma. Plaça de Cort, 1 . 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226